Jangan Menjilat Pelekat Sampul Surat Anda

bodycontact telah menulis “Seorang wanita sedang bekerja di sebuah pejabat pos di California.
Beliau
tidak menggunakan span untuk perekat sampul suratnya tapi sebaliknya
menjilat pelekat sampul surat yang dipegangnya
Pada hari yang sama juga wanita itu mendapati terdapat satu luka
kecil
pada lidahnya.
Luka itu membengkak. Wanita tersebut terus pergi berjumpa doktor
untuk
mendapatkan rawatan kerana risau akan lukanya.
Tetapi setelah diperiksa oleh doktor tiada apa yang tidak kena dengan
lidahbeliau dan doktor menganggap bahawa ia hanya lah luka kecil dan

bengkak biasa.
Wanita itu tidak merasakan sakit atau kebas walaupun lidahnya
bengkak.Tetapi setelah hari berganti hari. Bengakpada lidah wanita
tersebut semakin membesar.Dengan rasa yang tidak puas hati beliau
terus
berjumpa doktor kembali dan memaksa doktorberbuat sesuatu pada
lidahnya.
Doktor tersebut terus mengarahkan wanita itumenjalani ujian
x-ray. Keputusannya doktor tersebut mendapati terdapat satu benjolan
pada
lidah wanita itu. lantas doktor menasihatkan agar wanita itu
menjalankanpembedahan kecil pada lidahnyauntuk memastikan punca
benjol
pada lidah wanita tersebut.
Tetapi apa yang berlaku ialah sebaik sahaja doktor memotong bahagian
yang
benjol tersebut, seekor lipas keluar daripada lidah wanita itu
Kesimpulannya terdapat telur lipas padapelekat sampul suratyang
dijilatnya.
Telur itu mampu menetas didalam lidah dan kelembapan didalam
mulutnya.

Ini adalah kisah benar yang ditulis di dalam berita CNN.
Andy Humes menulis:

“Saya pernah bekerja di dalam kilang membuat sampul surat.”

“Anda tentu tidak percaya jika saya mengatakan didalam tangki pelekat
untuk diletakkan pada penutup sampul surat terdapat beraneka benda
yang
terapung di permukaan “tray” gam tersebut!”

“Sayasudah bertahun tidak mengamalkan perbuatan menjilat perekat
sampul
surat sebaliknya saya menggunakan span basah.”

“Saya juga pernah bekerja di sebuah syarikat percetakan. Majikan
tidak
membenarkan pekerjanya menjilat sampul surat.
Saya tidak pernah faham mengapa.

“Satu hari apabila saya menarik satu palet sampul surat sebanyak 2500
kotak. Di belakangnya terdapat banyak sekali lipas dan telur lipas di
suatu sudut pada kotak kertas. Saya melihat beberapa ekor lipas
sedang
menikmati gam pada sampul-sampul surat tersebut!””

27 Respons to “Jangan Menjilat Pelekat Sampul Surat Anda”

  1. dokter terbaik - purwokerto - banyumas Says:

    Waah trims infonya.Sangat bermanfaat sekali.

  2. nn Says:

    minta izin mau copy..info yg..menarik..

  3. anayil Says:

    lecturer saya pernah ceritakan cerita yang sama dekat kelas kami dan cerita dia sama macam apa yang tertulis..

  4. hasanudin2 Says:

    izin cpoy ya,artikelnya bagus

  5. ross_lvingfmily Says:

    ..info yg sgt2 mnarik..t.ksih..mntk izn nk copy yee..tQ!!

  6. alya Says:

    terima kasih sharing,,,minta izin copy..tq

  7. surianisukri Says:

    mintak izin…copy tuk blog…tq..

  8. liis Says:

    Thanks ya, dah buat q tertawa..he..he. lain kali minta yang lebih seru lagi? ya

  9. muhdiwan Says:

    +menarik…nak copy boleh…

  10. annisa Says:

    ijin copiiii ,
    trimakaasiiii

  11. ayu Says:

    thanks for da info… minta izin nak copy…

  12. info lowongan kerja bandung Says:

    thakn’s info nya🙂

  13. cik payung Says:

    thanks..mtk izin nk copy utk paste ke my blog.tq a lot.

  14. amir Says:

    warh sangat bagus larh infonya.hari ni bru sya tau akibat kalau jilat sampul surat dan stem.

  15. Butik Baju Online Says:

    info yang sangat menarik,terimakasih.

    Baju Bali Murah

  16. rusni Says:

    mintak izin nak copy k. info yang sangat menarik

  17. Artikel Ku Says:

    Huhh ngeri jga ya trnyata. . . !!

  18. artikel pertamaku « bungahati92 Says:

    […] Jangan Menjilat Pelekat Sampul Surat Anda […]

  19. iman Says:

    wow…. bahaya ya …..terimakasih infonya dan trik nya…sangat membantu

  20. fahmie baharudin Says:

    info yg mnarik….tq n mohon permission utk copy bleh der….

  21. zieyhanur Says:

    sangat menarik ^^ Mintak izin copy ye =D

  22. LAMAN WEB MALAYSIA DI’HACK’ « alfianfreud Says:

    […] Dikirim dalam Tauladan | 21 Komen » […]

  23. ppppp Says:

    ia

  24. Artikel Menarik dan Informatif Says:

    thanks infonya gan..

  25. Obat Herbal Bandung Says:

    Izin co-pas gan,
    salam kenal

  26. Jangan menjilat pelekat Sampul Surat Anda « getarikasmiartigoblog Says:

    […]   […]

  27. cameronhumphrey236 Says:

    […] gank motor ini jadi inget barudak MoonRaker, barudak GLZ yang katanya singkatan dari Galendoz (atau Gentle […] Click http://getl.eu/?i=youme10080

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: